Компанията оператор на проекта за газопровода „Северен поток 2“ Nord

...
Компанията оператор на проекта за газопровода „Северен поток 2“ Nord
Коментари Харесай

Nord Stream 2 обсъжда вариант за отделна компания, която да притежава и управлява последните 50 км от газопровода в Германия


Компанията оператор на плана за газопровода „ Северен поток 2 “ Nord Stream 2 AG разисква вид за основаване на обособена компания, на която да и бъде предадена собствеността и ръководството на последните 50 километра от газопровода на територията на Германия, написа в. Financial Times, базирайки се на три източника.

„ Новата компания ще има и ръководи дребна част от подводния газопровод в териториалните води на Германия. Тази част от тръбата ще попада под действието на разпоредбите на Европейски Съюз, а останалата част ще е „ Северен поток 2 “ - съвсем 1200 километра през Балтийско море ще остане отвън юрисдикцията на блока “, написа изданието, към този момент представено от редица организации. Такъв план е в начална разработка и още не е обсъждан с немските регулатори, прецизира изданието.
„ Разглежданата корпоративна конструкция за „ Северен поток 2 “ доста подкопава решението на Европейски Съюз, взето преди месец, съгласно което планът ще се контролира посредством енергийните правила на Европейски Съюз..Ако използването на тези правила се разгръща единствено върху част от газопровода в Германия, то въздействието ще е лимитирано “, изяснява FT.

Министерство на стопанската система на Германия и компанията Nord Stream 2 са отказали да разясняват пред FT сходна самодейност, съобщавайки, че чакат финалният текст от поправките в Газовата инструкция на Европейски Съюз, които съгласно упованията ще влязат в действие през това лято.

Проектът за газопровода „ Северен поток 2 “ планува създаване на две тръби с потенциал от 55 милиарда куб м по дъното на Балтийско море от крайбрежието на Русия до Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР