Компанията оператор на газопровода Северен поток 2 Nord Stream 2

...
Компанията оператор на газопровода Северен поток 2 Nord Stream 2
Коментари Харесай

В Германия посочиха условието за пускането на Северен поток 2

Компанията оператор на газопровода " Северен поток 2 " Nord Stream 2 AG може да бъде осъдена, в случай че газопроводът бъде пуснат преди узаконяването от самостоятелен оператор . Това заяви " Новости, цитирайки Федералната мрежова организация (BNA).

В момента BNA преглежда съответната поръчка от Nord Stream 2 AG. Компанията желае да бъде сертифицирана като самостоятелен оператор, с цел да съблюдава разпоредбите на третия енергиен пакет на Европейски Съюз . По-конкретно, става въпрос за делене - делене на организации, които се занимават с произвеждане и превозване на газ по тръбопровода.

" Ако условията за делене не са изпълнени по време на въвеждане в употреба, Федералната мрежова организация може да наложи наказване за това административно нарушаване ", са показали от ведомството.
 Официално:
Официално: " Северен поток 2 " е подготвен

" Газпром " стартира доставките на газ за Германия през октомври

По-рано регулаторът заяви, че ревизира документите, показани от Nord Stream 2 AG. Колко време ще отнеме този развой, " в този момент е невероятно да се планува ", означиха от BNA.

В същото време, според закона, след предаването на цялостния пакет от документи, Федералната мрежова организация разполага с четири месеца, с цел да приготви план на разпореждане по поръчката. След това то би трябвало да бъде показано на Европейската комисия за мнения.

Строителството на " Северен поток 2 " е било изцяло приключено тази заран, оповестиха от съветската държавна корпорация " Газпром ". Газовата автомагистрала е прокарана от Русия до Германия по дъното на Балтийско море. Капацитетът на двете тръби на газопровода е 55 милиарда куб. метра годишно. Строителството лиши три години. Планира се употребата да стартира до края на 2021 година
 Полша гневна на Германия за
Полша гневна на Германия за " Северен поток 2 ", президентът отхвърли среща с Меркел

Полша е твърдо срещу " Северен поток 2 "

Срещу " Северен поток 2 " интензивно се опълчиха Украйна, която се притеснява, че ще загуби приходи от пренос, както и Съединени американски щати, които са заинтригувани прокарването на своя полутечен природен газ в Европа. Вашингтон няколко пъти постанова наказания на компании, участващи в строителството, вследствие на което строителството се забави с съвсем година. В същото време Германия и Австрия интензивно поддържаха плана.

Остава забранен разногласието по отношение на обновената Газова инструкция на Европейски Съюз, която влезе в действие на 23 май 2019 година В нейните разпореждания е посочено, че тръба, положена след тази дата, би трябвало или би трябвало отчасти да се запълва от различен снабдител, или нейният сектор на територията на Европейски Съюз би трябвало да е благосъстоятелност на трета компания. Регулаторът и съдът в Германия взеха решение да не изваждат " Северен поток 2 " от действието на директивата.

Русия това не я устройва. Според Москва било належащо да се разчита не на механически причини, а на стопански: все още на актуализиране на директивата в плана са били направени милиарди долари вложения, като се вземе поради предходната правна обстановка.
 Украйна предизвести Европа, че със
Украйна предизвести Европа, че със " Северен поток 2 " става още по-зависима от Русия за газа

Украйна дефинира газопровода като съветско оръжие и опасност за европейската сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР