Компанията One Netbook демонстрира преносимата конзола OneXplayer 2 Pro. За

...
Компанията One Netbook демонстрира преносимата конзола OneXplayer 2 Pro. За
Коментари Харесай

Представена е портативната геймърска конзола OneXplayer 2 Pro с Ryzen 7 7840U и 8,4-инчов екран

Компанията One Netbook показва портативната подпора OneXplayer 2 Pro. За разлика от някои към този момент обявени аналози, основани на процесорите AMD Ryzen 7 7840U, продуктът дава функционалности, които са необикновени за познатите сходни решения. По-специално, OneXplayer 2 Pro има значителен 8,4-инчов екран с разграничителна дарба 2560 × 1600 пиксела. Това е два пъти по-висока резолюция от тази на екрана в Steam Deck и даже по-висока от ASUS ROG Ally (1080p).

Конзолата OneXplayer 2 Pro е основана на процесора Ryzen 7 7840U, който има осем Zen 4 ядра на 5,1 GHz и графика Radeon 780M с 12 изчислителни RDNA 3 блока (CU). Въпреки че Ryzen 7 7840U е процесор най-вече за ултрабуци, той е много известен измежду производителите на портативни конзоли. На него разчитат артикули като Aokzoe A1 Pro, AYA NEO 2S и AYA NEO GEEK 1S. Използването на нормална компютърна платформа в този случай разрешава на производителя да конфигурира Windows 11 на конзолата и да не създава профилиран програмен продукт.

Конзолата OneXplayer 2 Pro получи сменяеми игрови контролери, сходни на тези в Nintendo Switch. Други артикули под марката OneXplayer обаче също са оборудвани с тях: да вземем за пример в най-новите модели, основани на процесорите Ryzen 7 6800U или Intel Core i7 1370P, се предлага сходна функционалност. Благодарение на това, всеки притежател на такава подпора може да отстрани контролерите и да трансформира устройството в пълностоен мини-ноутбук, посредством свързване на преносима клавиатура.

Производителят удостовери, че конзолата е оборудвана с до 64 GB LPDDR5X памет и до 4 TB SSD с интерфейса PCIe Gen4 x4. Разбира се, ще се оферират и доста по-слаби версии на по-ниски цени. Към момента OneXplayer сподели единствено специфичната версия на продукта, наречена OneXplayer 2 Pro Eva Limited Edition – моделът е с виолетов корпус.

Кога ще стартират продажбите и какъв брой ще коства OneXplayer 2 Pro в началния стадий, ще бъде оповестено по-късно. Известно е, че ASUS ROG Ally ще бъде пуснат на пазара на 13 юни на цена от $599. За информация ще споменем, че конзолата Aokzoe A1 Pro със същия процесор и сравними спецификации се предлага за $1059.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР