Компанията обяви стратегия за навлизане на пазара за РС процесориCortex-базираните

...
Компанията обяви стратегия за навлизане на пазара за РС процесориCortex-базираните
Коментари Харесай

ARM има план да измести Intel при лаптопите

Компанията разгласи тактика за нахлуване на пазара за районен съд процесори

Cortex-базираните процесори стават все по-производителни, при опазване на ниска консумация на сила

ARM, водещият разработчик на CPU ядра за смарт телефони и таблети, разгласи проект за нахлуване на пазара за районен съд процесори. Холдингът ще разчита на богатия си опит в мобилните чипове и на усъвършенствани софтуерни процеси, с цел да помогне на промишлеността да преодолее зависимостта от закона на Мур, който чипмейкърите следват все по-трудно.

Като основа за районен съд тактиката на ARM ще послужи ядрото Cortex-A76, проектирано за 10- и 7-нанометрови софтуерни процеси. Според  ARM, когато работи на тактова периодичност 3GHz, процесор на база Cortex-A76 ще бъде съпоставим по продуктивност с Intel Core i5-7300U на 3,5GHz. При това TDP на интелския чип е 15 вата, по отношение на 5 вата за Cortex.

При сравнима продуктивност, Cortex процесорът употребява в пъти по-малко

През 2019 година Cortex-A76 ще бъде последван от 7-нанометров процесор под кодово име Deimos, а през 2020 година ще се появи Hercules, планиран за 7- и 5-нанометрова технология. ARM се надява, че за този интервал ще реализира 15% растеж на продуктивността годишно.

Агресивната пътна карта на ARM за нахлуване на пазара за районен съд процесори

Моментът за влизане на ARM на пазара за районен съд процесори е определен неслучайно – през идната година се чака да стартира внедряването на 5G технологии в устройствата. По думите на ARM, новите SoC (системи на чип) ще могат да преодолеят превъзходството на архитектурата x86 и да завладяват значителен дял от ноутбуците и хромбуците в границите на пет години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР