Компанията обяви по-добри от очакваните тримесечни резултатиMicron намери начин законно

...
Компанията обяви по-добри от очакваните тримесечни резултатиMicron намери начин законно
Коментари Харесай

Micron отново доставя чипове на Huawei

Компанията разгласи по-добри от предстоящите тримесечни резултати

Micron откри метод законно да възобнови доставките на чипове за Huawei (снимка: Micron)

Чипмейкърът от Айдахо Micron Technology възобнови доставките за Huawei в  последните седмици, откакто преразгледа възбраната на Съединени американски щати за продажба на артикули на китай ския софтуерен колос, заяви Ройтерс.

„ Решихме, че можем законно да обновим доставките на част от настоящите артикули, тъй като те не подлежат на регулации от експортната администрация и ограничавания от „ черния лист ” [entity list] ”, разясни основният изпълнителен шеф на Micron Санджай Мехротра.

Въпреки това, по неговите думи, налице е продължаваща неустановеност към обстановката с Huawei и Micron не можем да планува размерите и интервалите, в които ще доставя чипове за смарт телефони и други устройства на Huawei.

Във вторник американският чипмейкър надвиши прогнозите на анализаторите за доходи и облага през третото тримесечие, завършило на 30 май. Micron регистрира $4,79 милиарда доходи (спрямо $7,80 милиарда година по-рано), до момента в който анализаторите чакаха $4,69 милиарда Акциите на компанията носят $1,05 облага през тримесечието, при предстоящи 79 цента.

Micron и други компании прекратиха доставките за Huawei, откакто на 15 май държавното управление на Съединени американски щати сложи най-големия производител на телекомуникационно съоръжение в света и неговите 68 филиала в така наречен черен лист – Entity List, забранявайки му да придобива съставни елементи и технологии от американски компании без утвърждение от държавното управление.

Санкциите се ползват за артикули, които имат 25% или повече технология или материали с генезис от Съединени американски щати, и евентуално оставят място за световни снабдители, само че доста компании стопираха доставките, до момента в който проучат кои съставни елементи не съблюдават разпоредбите за надзор на износа.
още по тематиката
Междувременно, Ню Йорк Таймс заяви, цитирайки осведомени източници, че Intel също е възобновила доставките на някои артикули за Huawei. От процесорния колос отхвърлят да разясняват обявата.

Въпреки че се чака глобите да костват на Huawei към 30 милиарда $ доходи през тази година, компанията към момента е в положение да продава телефони, с помощта на складовите си ресурси. Според някои анализатори, Huawei има запас за още една година.

Китайската компания заяви неотдавна, че за първите пет месеца на годината е доставила на пазара 100 милиона смарт телефона.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР