Компанията Nvidia подаде заявка в Службата на Европейския съюз за

...
Компанията Nvidia подаде заявка в Службата на Европейския съюз за
Коментари Харесай

Nvidia подаде заявка за регистрация на обозначенията 3080, 4080 и 5080 като търговски марки

Компанията Nvidia подаде поръчка в Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (European Union Intellectual Property Office) за приемане на правата и регистрирането на комерсиалните знаци „3080“, 4080″ и „5080“ . Очевидно това е опит на Nvidia да не даде опция на AMD да получи някой от тези търговски знаци за една от идващите си видеокарти Radeon RX 3080.

В близко бъдеще, когато Nvidia показа новата серия графични карти GeForce RTX/GTX 30XX, съществуването на пазара на видеокарти с имена GeForce RTX 3080 и Radeon RX 3080 сигурно ще провокира огромно комплициране измежду потребителите. Това надали ще е от изгода на AMD.

Последно време компанията Advanced Micro Devices няма ясна скица за брандиране на личната си продукция. Докато всеобщите графични карти бяха с поредните серии 300, 400 и 500, флагманските видеокарти постоянно са с имена като Radeon R9 Fury X, Pro Duo, RX Vega 64 и Radeon VII.

Използването на търговски обозначения, близки до тези на съперника, не е нещо ново или ненадейно. Достатъчно е да си напомним чипсетите за платформата AMD AM4, изключително B350, поради който наследникът на системата логичност Intel B250 получи името B360.

Заявките на компанията Nvidia за новите търговски обозначения към този момент се преглеждат от европейската работа за интелектуална благосъстоятелност (European Union Intellectual Property Office).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР