Компанията Nord Stream AG получи разрешение от датските власти да

...
Компанията Nord Stream AG получи разрешение от датските власти да
Коментари Харесай

Дания разреши на Nord Stream AG да разследва инцидента със Северен поток

Компанията Nord Stream AG получи позволение от датските управляващи да организира лични следствия на вредите по газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " в датския сектор. Това заяви в четвъртък Датското радио.

Това потвърдиха от Датската организация за геоданни.

Преди това Nord Stream AG изследва развалена зона в шведската извънредно икономическа зона благодарение на нает съветски транспортен съд. Според прессъобщението на компанията " на разстояние към 248 метра една от друга на морското дъно са открити изкуствени кратери с дълбочина от 3 до 5 метра, а в региона сред кратери е опустошен газопровод ".
 Датската полиция разкри какво е предизвикало течовете от Обновена
Датската полиция разкри какво е предизвикало течовете от " Северен поток "

Предварителното следствие е открило " мощни детонации "

Датското радио отбелязва, че и Дания, и Швеция към този момент са заключили, че газопроводите са били взривени , само че не е допустимо да се посочат имената на тези, които стоят зад този бойкот.

Припомняме, че на 18 октомври Дания разгласи, че предварителното следствие в датската част на Балтийско море е посочило, че течовете са били породени от " мощни детонации ". 

По-нататъшното следствие на пробойните по тръбопроводите в изключителната икономическа зона на Дания се организира взаимно от полицията в Копенхаген и Службата за сигурност и разузнаване на страната.

Газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток " 2 се оказаха в центъра на геополитическото напрежение през последните месеци, откакто Русия спря доставките на синьо гориво за Европа като хипотетично възмездие против западните наказания след нахлуването ѝ в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР