Компанията не получи желаното удължаване на лиценза си в мегаполиса,

...
Компанията не получи желаното удължаване на лиценза си в мегаполиса,
Коментари Харесай

Лондон затваря врати за Uber

Компанията не получи мечтаното удължение на лиценза си в мегаполиса, където има 3,5 млн. консуматори

Uber упрекна Лондон, че е затворен за новаторски услуги, откакто не получи лиценз за продължение на активността си там

Тежък административен удар понесе Uber в Лондон. Компанията за новаторски транспортни услуги не получи лиценз за продължение на активността си с английската столица, което може да я лиши от съществени приходи в бъдеще.

Публично-правната корпорация „ Transport for London ” (TfL), която се явява поделение на администрацията на Голям Лондон (с население от близо 8,2 млн. души), отхвърли да продължи лиценза на Uber за транспортни услуги, в частност транспорт на пасажери.

В момента приложението на Uber се употребява от към 3,5 млн. пасажери и 40 хиляди водачи в Лондон. Срокът на деяние на сегашния лиценз на компанията изтича след броени дни – на 30 септември, отбелязва Ройтерс.
още по тематиката
Отказът за продължение на лиценза на Uber се изяснява от TfL с това, че компанията се отнася безконтролно към решаването на редица въпроси, които засягат публичната сигурност. Такива са приемането на медицински отчети, процедурата за инспекция на водачите, методът към известията за съществени закононарушения и други

Uber ще апелира решението на TfL в съда. Представители на компанията разясняват, че отводът от продължение на лиценза й всъщност значи, че Лондон е затворен за новаторски услуги.

Платформата на Uber свързва пасажери и водачи в действително време, като предлага пътешестване евтино. Услугата е налична благодарение на мобилно приложение. Пътниците смъкват приложението, основават собствен профил и с натискането на един бутон получават транспорт.

Компанията вижда бъдещето като все по-малко персонално потребление на коли и от ден на ден като взаимно пътешестване. Според Uber, споделеното потребление на колите е по-ефективно и понижава въздействието на пътуването с коли върху околната среда.

През второто тримесечие на годината Uber получи доходи в размер на $1,75 млрд, или два пъти повече по отношение на същия интервал на предходната година. Чистата загуба на компанията за интервала април-юни 2017 година възлиза на $645 млн., в съпоставяне със $708 млн. за предходното тримесечие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР