Компанията не иска да се повтори историята с Windows MobileSurface

...
Компанията не иска да се повтори историята с Windows MobileSurface
Коментари Харесай

Microsoft похвали Android като най-добра за своя смартфон

Компанията не желае да се повтори историята с Windows Mobile

Surface Duo е чудноват освен като дизайн, изненада е и операционната система, с която смарт телефонът работи (снимка: Microsoft)

По-рано този месец Microsoft показа смарт телефон с два екрана, наименуван Surface Duo. В това устройство се оказа чудноват освен дизайнът, изненада и операционната система, с к оято то работи.

Да, Microsoft реши да избере Android 10 – платформа, разработвана от Гугъл, един от най-големите й съперници, написа Gizmochina. Въпреки това Панос Панай, шеф по разработките в хардуерното поделение на Microsoft, направи следното изказване: „ Android е най-хубавата операционна система за този артикул ”.
още по тематиката
Microsoft към този момент опита шанса си на мобилния пазар с операционната система Windows Mobile. За страдание, тази платформа не устоя теста на времето, по няколко аргументи. Една от най-съществените беше неналичието на качествени приложения.

Въпреки че се отхвърли от развиването на мобилна Windows система, Microsoft към момента не желае да напусне промишлеността на смарт телефоните, изключително с появяването на сгъваеми хибридни форм-фактори. Компанията не желае също да се повтори историята с Windows Mobile и по тази причина избра най-популярната мобилна Оценка за съвместимост за новия си артикул Surface Duo.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР