Компанията Насекомо, която има ферма за ларви в село Лозен

...
Компанията Насекомо, която има ферма за ларви в село Лозен
Коментари Харесай

Компанията Насекомо взима най-големия грант за високи постижения от Европа

Компанията " Насекомо ", която има плантация за ларви в село Лозен край София, взима най-големият грант за новаторски услуги и артикули от 4 884 611, 10 лева по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Това излиза наяве от оповестените документи от Министерството на нововъведенията и растежа.

Общо 12 компании ще получат над 34 милиона лева за основаване и развиване на новаторски услуги и артикули. Това са приложения в региона на осведомителните технологии, изкуствения разсъдък и работата с огромни данни.

Средствата са по четвъртата мярка от ПВУ - Подкрепа за новаторски предприятия, отличени с " Печат за високи достижения " от Европейската комисия. Общият бюджет на процедурата е 118 млн. лева, а документи по нея се одобряват на два приема. Вторият се чака да стартира при започване на 2024 година

Мярката е предопределена за реформаторски компании, получили " Печат за високи достижения " от Европейския иновационен съвет, за които финансирането по стратегиите " Хоризонт 2020 " и " Хоризонт Европа " не е достигнало, макар високото качество на плановете им, показват от Министерството на нововъведенията.
Печелившите от първия прием
Размерът на отпуснатите грантове варира от към 100 000 лева и доближава до близо 5 млн. лева Средствата се дават на новаторски компании, работещи главно в областта на ИТ технологиите.
Най-малкият грант е за  " Контрак "  АД в размер на 97 791.50 лева. Със средствата ще бъде създадена интеграционна платформа eHubDataIntegration, като услуга за продан на данни за електронна търговия.
Същата сума от 97 791.50 лева получава и  " Симпъл Секюрити "  ЕООД за е-мейл криптиране от край-докрай от последващо потомство за всички устройства, без смяна на онлайн навиците на крайните консуматори за консолидиране и потребление.

" Лийн Диджитал Солюшънс "  ЕООД получава 4 638 299, 26 лева. безвъзмездно. Единствено за техния план Embedded Blended Leadership Environment не е дадена повече информация на уеб страницата на Министерството на нововъведенията и растежа.

За създаването на софтуерна осведомителна система за ръководство на процесите за кредитиране  " Оцениме.БГ "  ЕООД ще вземе 2 669 434.12 лв..

" Имагга Технолъджис "  ООД печели грант от 4 209 924.07 лева за изкуствен интелект за ефикасна модерация на образно наличие в огромни мащаби.

" Къпфи "  ООД ще получи 2 541 903.01 лева за създадената от тях ядлива чаша за кафе и бъркалка. Те са устойчиви други възможности на неразградимите и замърсяващи пластмасови артикули.

За създаването на широкомащабна проява на файлмап компанията  " Файлмап Текнолоджи "  ЕООД ще получи 3 302 907.91 лв..

" Трансметрикс "  АД взима 3 341 841.14 лева. за проява за възстановяване на прогнозите за инфраструктурен потенциал в транспортния бранш.

За организационно развиване на дребните и междинните предприятия  " Агенция Стратегма "  ООД ще вземе 1 926 492.55 лв..

" Данлекс "  ЕООД получава 4 097 013.90 лева за инструмент за планирана поддръжка на системи за неинтрузивна ревизия.

Проектът " Пазарна подготвеност на революционна роботизирана система за отвесна подвижност на хора с увреждания " на компанията  " Ай Райс Механикс 357 "  ЕАД получава 2 267 170.75 лева

Идеите и разработките на тези 12 компании са оценени като високо качествени и развиват нови артикули и услуги с висока добавена стойност за стопанската система, се споделя в известието на Министерството на нововъведенията и растежа.

Предстои сключването на договорите с предприятията за разпределяне на безплатно финансиране, след което ще стартира осъществяването на всички заложени действия.
Отхвърлени предложения
Само две са отхвърлените оферти по първия банкет на мярката по ПВУ.

Едното е на  " Триптон "  ООД, а повода е, че претендентът не е показал доказателства, че планът му е отличен с " Печат за високи достижения " по стратегиите " Хоризонт 2020 " и " Хоризонт Европа " до 2023 година

Другото отхвърлено предложение е на компанията  " Тампонени нововъведения "  ООД. Те са кандидатствали с план за оптимизация и комерсиализация на HEMPON - екологично
устойчив тампон, включващ интензивно облекчение на болката посредством използване на нишки от промишлен коноп и дестилат от канабидиол (CBD). Проектът им не е утвърден, тъй като не дават отговор на заложените критерии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР