Компанията надмина финансовите си цели, отбелязвайки +40% ръст на приходите

...
Компанията надмина финансовите си цели, отбелязвайки +40% ръст на приходите
Коментари Харесай

Motorola отново отбеляза рекорд във финансовите си резултати за последното тримесечие

Компанията надмина финансовите си цели, отбелязвайки +40% растеж на приходите спрямо предходната година и най-висока доходност за последното десетилетие. Благодарение на тези резултати, Motorola се трансформира в най-бързо развиващия се световен снабдител на смарт телефони през 2021 година

Motorola разгласи приходите си за четвъртото тримесечие и цялата фискална година, съобщавайки, че последната финансова година е била година на върхове и впечатляващи достижения за мобилния бизнес на компанията.

Целта е била нарастване на приходите в международен мащаб с още 1 милиард $ на годишна база.

Групата показа, че тази цел е била надмината, отбелязвайки +40% растеж на приходите на годишна база и постигайки най-хубавата си фискална година на доходност от 10 години насам.

Компанията записва и рекорден брой доставки, като в това време продължи да изпреварва пазара със мощен растеж на наградите по отношение на пазара през всички тримесечия. Това оказа помощ на Motorola да се трансформира в най-бързо растящия световен снабдител на смарт телефони през 2021г.

Групата означи растеж във всички географски райони, трансформирайки се в №3 в Северна Америка за първи път в историята с двуцифрен пазарен дял, и защитавайки позицията си на второ място в Латинска Америка. В Европа и Индия е регистриран хиперрастеж с двуцифрен растеж на наградата по отношение на пазара. Компанията е осъществила и значими партньорства в Азия, в това число и за първи обсег с основни телекомуникационни оператори.

Серхио Буниак, президент на Моторола, показа:

„ Успяхме да представим впечатляващи 5G нововъведения, бяхме първи на пазара с водещ чипсет, осъществихме неповторимо потребителско преживяване с Ready For платформата ни, утвърдихме се като B2B състезател с предложение като ThinkShield за мобилни устройства и използвахме Power to Empower, с цел да отразим въздействащите разкази. Завършихме годината, отбелязвайки рекордно положително четвърто тримесечие. Засилихме наличието на Motorola в премиум сегмента, лансирайки най-невероятното си Edge устройство до в този момент – Motorola Edge 30. Стратегията ни за разширение на обсега на премиум сегмента работи сполучливо – това се вижда от нарастването на Motorola Edge активациите с +585% на годишна база, като в същото време наблюдавахме и напредък в междинните ни доходи. “

Той добави, че всички географски райони са постигнали осем следващи тримесечия на доходност и рекордни резултати.

Компанията показа, че възнамерява да продължи да употребява One Lenovo, с цел да затвърди позицията си в B2B бранша, като в същото време влага в нововъведения и създава още неповторими потребителски прекарвания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР