Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc е закупила още

...
Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc е закупила още
Коментари Харесай

Делът на Berkshire в петролната компания Occidental надхвърли 20%

Компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc е закупила още акции на Occidental Petroleum Corp, с което делът й в петролната компания към този момент надвишава 20%.

В съобщение до регулаторните органи от през вчерашния ден Berkshire Hathaway разкрива, че е платила към 391 млн. $ за близо 6.7 млн. акции на Occidental в интервала 4 – 8 август.

Така Berkshire към този момент има 188.4 млн. акции на Occidental, или 20.2% дял в компанията, на стойност 11.3 милиарда $.

20-процентният дял разрешава на Berkshire да регистрира с оперативните си резултати пропорционалния дял от облагата на основаната в Хюстен Occidental чрез така наречен способ на личния капитал, написа Ройтерс.

От Berkshire обаче може да изберат да не внасят промени в счетоводството си по отношение на Occidental, тъй като делът на компанията е въздържан.

Анализатори чакат Occidental да генерира 10.5 милиарда $ облага тази година, съгласно Refinitiv.

Компанията на Бъфет също по този начин има привилегировани акции на Occidental за 10 милиарда $, с които беше подкрепено придобиването през 2019 година на Anadarko Petroleum, както и варанти за закупуването на 83.9 млн. елементарни акции на стойност 5 милиарда $.

Някои анализатори настояват, че основаната в Омаха, Небраска Berkshisre, в последна сметка, би могла да се опита да придобие напълно Occidental.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР