Компанията на най-богатия чех Петр Келнер PPF Group обяви, че

...
Компанията на най-богатия чех Петр Келнер PPF Group обяви, че
Коментари Харесай

Келнер намери 1.15 милиарда евро финансиране за БТВ и още 4 телевизии

Компанията на най-богатия чех Петр Келнер PPF Group разгласи, че е подписала съглашение за 1.15 милиарда евро за покупката на Central European Media Enterprises Ltd - компанията, ръководеща в България Би Ти Ви и малките екрани в Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

Сделката е обект на нормалните процедури за утвърждение, в това число от акционерите на CME, Европейската комисия и националните регулатори в някои от страните, където CME оперира, се споделя в формалното известие.

Тя е обезпечена от група от банки - BNP Paribas, Credit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Societe Generale и UniCredit.

Предстои CME да свика изключително заседание на акционерите за утвърждение на препоръчаното обединение. Страните чакат, че целият развой на утвърждение ще отнеме няколко месеца.

" Придобиването на CME с нейните медийни активи в пет европейски страни ще добави и ще укрепи нашите телекомуникационни интервенции в Централна и Източна Европа. Целта ни е да използваме естествените синергии сред основаването на наличие и неговото разпространяване за по-нататъшно развиване на телекомуникациония и медиен бизнес на групата. CME е здрава и добре ръководена организация и нямаме желание да вършим обилни промени ", е представен да споделя мажоритарният акционер в PPF Петр Келнер

CME оперира на пет европейски пазара и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. Компанията предлага над 30 телевизионни канала, както в изтънчен, по този начин и в заплатен формат, на над 45 милиона фенове. наклонност на консолидиране на основаването и разпространяването на наличие, както в Европа, по този начин и в Съединени американски щати, се споделя в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР