Компанията на Илон Мъск Tesla е загубила през първото тримесечие

...
Компанията на Илон Мъск Tesla е загубила през първото тримесечие
Коментари Харесай

Нова рекордна загуба за Tesla през първото тримесечие

Компанията на Илон Мъск Tesla е изгубила през първото тримесечие на годината близо 710 млн. $ съгласно данните, оповестени през днешния ден.

„ Уолстрийт джърнъл “ отбелязва, че това е пето следващо тримесечие с рекордни финансови загуби за компанията. През третото и четвъртото тримесечие на 2017 година те бяха надлежно 619 млн. и 675 млн. През първите три интервала на 2017 са по 330 млн.

Едновременно с това изданието акцентира, че Tesla е надхвърлила упованията на анализаторите, които планували още по-големи загуби.

Tesla разгласи, че в края на април е произвела към 2,27 хиляди електрическия автомобил Model 3 при проекти да прави по 5000 месечно още от края на 2017.

Tesla стартира да сглобява Model 3 през юли предходната година, само че се сблъска с компликации при увеличението на производството. Цената на Model 3, по-евтина версия на по-скъпите Model X и Model S, стартира от 35 000 $. В базовия си вид колата може да измине без зареждане към 350 км. Максималната й скорост е 210 км в час, форсира до 100 км в час за 5,6 секунди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР