Компанията на Илон Мъск SpaceX успешно разработва космически кораби, с

...
Компанията на Илон Мъск SpaceX успешно разработва космически кораби, с
Коментари Харесай

Отпимист ли е Мъск за заселването на Марс

Компанията на Илон Мъск SpaceX сполучливо създава галактически кораби, с които неотдавна изпрати и двамата астронавти до Международната галактическа станция. Постижение, с което никоя друга частна компания не може да се похвали.

Но задачите на милиардера бизнесмен се простират доста по-далеч от ракетите за многократна приложимост и туристическите разходки в открития Космос. Той нееднократно е приказвал за концепцията си за колонизиране на Марс и върви с мудни, само че уверени стъпки към нейното реализиране.

Преди дни Мъск взе присъединяване в цифровата конференция " Humans to Mars ", където още веднъж разиска въпроса какво ще се случи, когато хората стъпят на Червената планета . Той е реалист, че никой не може да каже с акуратност какъв брой време ще отнеме случването на това събитие, тъй като постоянно изникват непредвидени условия и всички съответни дати в следствие се отсрочват.

Starship Orbital Refueling is a Game-Changer.
— Erc X (@ErcXspace)
Собственикът на SpaceX размишлява надалеч оттатък концепцията за туристически пътувания до Марс с корабите Starship. Компанията му показа първообраз на база, която да се построи на планетата - Mars Base Alpha , само че към момента се знае прекомерно малко за провокациите, с които ще се сблъскат първите, които ще я заселят, предава SyFy.

" Достигането до Марс не е фундаментален проблем. Проблемът е построяването на база, на цялостен град там, който да си бъде самодостатъчен ", счита Мъск. Той е безапелационен, че компанията му ще се оправи с това предизвикателство, само че дебело акцентира, че то е доста мъчно и рисково, " не е за хора със слаби сърца " .
 Илон Мъск и за какво милиардерът счита, че няма да е жив, с цел да види първия човек на Марс
Ще доживее ли Мъск да види човек на Марс

Трябва да побързаме

" Има огромен късмет да умреш. Ще бъде мъчно да се направи, само че и в действителност славно, в случай че се получи ", реалист е милиардерът.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР