Компанията на Илон Мъск преговаря с китайска фирма за батерииПроизводителят

...
Компанията на Илон Мъск преговаря с китайска фирма за батерииПроизводителят
Коментари Харесай

Tesla се опитва да скъса зависимостта от Panasonic

Компанията на Илон Мъск договаря с китайска компания за акумулатори

Производителят на електрически автомобили Tesla се насочва към китайски снабдител на акумулатори за завода си в Шанхай (източник: Tesla)

Tesla е подписала прелиминарен контракт с китайската Tianjin Lishen за доставка на акумулатори за новия авто цех на американската компания в Шанхай. С това компанията се надява да понижи зависимостта си от японската Panasonic, заяви Ройтерс, като се базира на „ два източника, познаващи материята непосредствено “.

Двете компании към момента не са прецизирали размера на поръчката на американската компания за електрически коли. Има и неизясненост към това какъв размер на акумулаторната батерия ще изисква Tesla от китайския си сътрудник.

В момента Panasonic е извънреден снабдител на акумулаторни акумулатори за Tesla. Въпреки това основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск съобщи през ноември, че американската компания ще създава всички батерийни модули и пакети във фабриката си в Шанхай и възнамерява да разнообрази своите снабдители.
още по тематиката
„ Производството на кафези ще употребява източници на локално равнище, най-вероятно от няколко компании, с цел да посрещнем търсенето навреме ”, сподели Илон Мъск в туит през ноември.

Сред другите производители на акумулатори, които са в развой на подписване на контракти с Telsa, попадат фирмите Contemporary Amperex Technology Co и LG Chem.

Lishen, с клиенти от Apple и Samsung Electronics до Geely и Hyundai Motor, се причисли към възходящия брой снабдители на батерии, които нападателно преследват контракти с автопроизводители по отношение на бързото възходящия пазар на електрически автомобили.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР