Компанията на Илон Мъск обяви, че ще се забави с

...
Компанията на Илон Мъск обяви, че ще се забави с
Коментари Харесай

SpaceX отлага първия туристически полет до Луната

Компанията на Илон Мъск разгласи, че ще се забави с реализацията на плана най-малко с година

Компанията SpaceX разгласи, че отсрочва стартирането на своите туристически полети в окололунна орбита с 1 година. Частните обиколки към естествения сателит на нашата планета трябваше да започват тази година, само че последните индикации за механически и индустриални пречки нарушиха проектите на създателя на компанията Илон Мъск, написа вестник Wall Street Journal, представени от fakti.bg.

Нов краен период за осъществяването на първи туристически полет в космоса, към момента не е разгласен публично от Space Exploration Technologies Corp., името на компанията под шапката на SpaceX, която в бъдеще ще изпраща туристи в Космоса. Предполага се обаче, че частните пътешествия към Луната ще започват в средата на 2019 година или даже по-късно.

През уикенда представителят на компанията Джеймс Глейсън удостовери новината за отлагането на полетите, без да показва по кое време може да чакаме те да станат действителност.

" SpaceX към момента възнамерява да изпрати частни лица на обиколка към Луната и към услугата има все по-голям ползите от страна на доста клиенти ", се споделя в формалното прессъобщение изпратено от Глейсън.

 

Забавянето идва на фона на персоналните прогнози на SpaceX за спад в приходите през идната година от близо 40% вместо предстоящите първични прогнози за 2018 година Спадът отразява световния спад на поръчките за произвеждане и подписване на контракти за огромни търговски спътници, показва вестникът.

Основателят на SpaceX Илон Мъск, показа Big Falcon Rocket през септември 2017 година Системата включва неведнъж потребление на първата и втората степен и пилотиран транспортен съд, събиращ 200 души. Тя е предопределена за околоземни полети, изстрелвания на галактически апарати, както и задачи към Луната и Марс.

Тази ракета би трябвало да размени и всички настоящи или създавани ракети или кораби на SpaceX.

Според компанията БФР ще проработи до десетилетия и ще е способна да транспортира към 100 души в земните лимити или до Марс. По-малко от час ще ѝ е необходим, с цел да доближи на практика до всяка точка от земната повърхнина, а цената на билета ще бъде по-висока от икономичната класа в задокеански лайнер, само че по-ниска от бизнес класата (няколко хиляди долара).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР