Компанията на Илон Мъск Neuralik“ смята скоро да започне първите

...
Компанията на Илон Мъск Neuralik“ смята скоро да започне първите
Коментари Харесай

Мъск търси доброволци за чипиране

Компанията на Илон Мъск „ Neuralik “ счита скоро да стартира първите клинични тествания на импланти за човешки мозък.

Британският „ Гардиън “ написа, че „ Neuralik “ е почнал да търси хора, които да водят тези тествания. Той е разгласил свободни позиции за длъжности началник и координатор на клинични изпитвания. В известията се показва, че чиновниците ще си сътрудничат с едни от най-иновативните днешни лекари и топ инженери, както и с първите участници в клинично изпитване от този вид.

Мъск, чието положение се прави оценка на 256 милиарда $, споделя, че е оптимист за плановете, и твърди, че имплантите ще разрешат на тетраплегиците да си тръгнат.

Той споделя още, че психологично парализираните ще могат да употребяват смарт телефон по-бързо от хората, които го употребяват с пръсти.

Мъск се надява, че Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) ще утвърди потреблението на тези чипове.

„ Мисля, че с „ Neuralik “ имаме късмет да излекуваме и да създадем функционално тялото на човек с повреден гръбначен мозък. Успяхме да реализираме това при маймуни и вършим доста проби и можем да потвърдим, че имплантът е доста безвреден и сигурен и може да бъде безвредно отхвърлен “, сподели Мъск.

„ Гардиън “ означават, че Мъск има дълга история на обещания за „ Neuralik “. Преди три години той сподели, че първите импланти в човешка глава ще бъдат сложени през 2020 година

Освен всичко друго, ръководителят на Tesla и Space Ex твърди, че имплантите ще се зареждат безжично.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР