Компанията на Илън Мъск Нюралинк (Neuralink) заяви вчера, 25 май,

...
Компанията на Илън Мъск Нюралинк (Neuralink) заяви вчера, 25 май,
Коментари Харесай

Компанията на Мъск започва да тества мозъчните си импланти на хора

Компанията на Илън Мъск " Нюралинк " (Neuralink) съобщи през вчерашния ден, 25 май, че е получила позволение от Агенцията на Съединени американски щати по храните и медикаментите да стартира клинични проучвания, включващи слагането на мозъчни импланти на хора, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Най-малко четири пъти от 2019 година до момента Мъск е планувал, че компанията му скоро ще стартира проби с хора на мозъчните импланти, с цел да се опита по този метод да лекува да вземем за пример парализа и слепота.

Разрешение за провеждането на такива проби обаче компанията, учредена през 2016 година, изиска за първи път чак при започване на предходната година. Тогава Агенцията по храните и медикаментите обаче отхвърли да даде позволение, разкриха през март пред Ройтерс източници, осведомени с тематиката.

Понастоящем Агенцията на Съединени американски щати по храните и медикаментите към момента не е откликнала на молбата на Ройтерс за коментар по отношение на даденото на " Нюралинк " позволение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР