Компанията на Гугъл DeepMind обяви, че е направила нов голям

...
Компанията на Гугъл DeepMind обяви, че е направила нов голям
Коментари Харесай

Нов пробив в разработката на изкуствен интелект

Компанията на " Google " DeepMind разгласи, че е направила нов огромен пробив в изкуствения разсъдък, като е основала стратегия, която е усвоила на високо равнище китайската игра го без помощ от хора.

Тя към този момент е победила двама от най-хубавите играчи в света. В играта има повече вероятни ходове, в сравнение с атоми във Вселената, и достижението се дефинира като успех на машината над индивида, което е настъпило доста преди предстоящото в света на изкуствения разсъдък.

Предишна версия на програмата е започвала, учейки се от хиляди игри, играни от хора. Новата версия обаче е почнала с празно поле и без никакви спомагателни данни, с изключение на разпоредбите на играта и е почнала да играе сама. След 72 часа тя била толкоз добра, че победила предходната си версия със 100 на 0.

Изпълнителният шеф на DeepMind Демис Хасабис съобщи, че системата към този момент може да има по-основно приложение в изследователските изследвания.

Пред " Би Би Си " той съобщи, че достижението може да способства за същински напредък по действителни проблеми, макар че изцяло създаден изкуствен интелект е към момента надалеч.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР