Компанията Мета, която притежава социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, обяви

...
Компанията Мета, която притежава социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, обяви
Коментари Харесай

Мета работи върху нова социална мрежа

Компанията Мета, която има обществените мрежи Facebook и Инстаграм, разгласи през днешния ден, че работи върху нова обществена мрежа. Според описанието това може би ще бъде съперник на Туитър, съобщи Франс прес.

" Обмисляме една децентрализирана и самостоятелна обществена мрежа, позволяваща шерване на писмени известия в действително време ", се споделя в изказване на Мета, изпратено до Франс прес.

Според профилирания уебсайт " Платформър " ще става дума за ново приложение, което ще бъде замислено по този начин, че да взаимодейства с други мрежи от същия вид, като да вземем за пример Мастодон, който си завоюва относителна известност след закупуването на Туитър от милиардера Илон Мъск предишния октомври.

Мастодон действа с помощта на децентрализирани сървъри, без централно управление, нито взимаща решения власт.

Ако Мета извърши желанието си, тогава ще става дума за доста разкъсване с до момента употребяваната тактика от софтуерните колоси, които постоянно са предпочитали да работят в затворена среда и със свои лични правила на приложимост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новината идва в миг, в който Туитър губи скорост, откакто бе закупен от Мъск. Тогава той уволни половината от чиновниците си. Туитър също така напоследък постоянно е жертва на механически бъгове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР