Компанията Мета, която притежава социалната мрежа Фейсбук, работи върху проекти

...
Компанията Мета, която притежава социалната мрежа Фейсбук, работи върху проекти
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг представи проекти за изкуствен интелект

Компанията " Мета ", която има обществената мрежа Facebook, работи върху планове за изкуствен интелект, ориентирани към основаването на метавселена, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг.

Разработват се благоприятни условия за генериране на светове посредством тирада, за възстановяване на метода, по който хората могат да поддържат връзка с гласови асистенти и за преводи сред разнообразни езици, изясни той.

Зукърбърг залага, че метавселената - футуристична концепция на виртуални среди, в които потребителите могат да работят, да поддържат връзка и да се забавляват - ще бъде правоприемник на мобилния интернет.

" Ключът към доста от тези достижения е изкуствен интелект ", сподели Зукърбърг в предаваното онлайн корпоративно събитие " Инсайд дъ лаб ".

Той изясни, че " Мета " работи върху нов клас модели изкуствен интелект, които ще разрешат на хората да опишат свят и да генерират аспекти от него. В авансово записано демо Зукърбърг показа идея на изкуствен интелект, наименуван " Билдър бот " (Builder Bot). Той се появи като тримерен аватар на остров и раздаваше гласови команди за основаване на плаж, а по-късно добави облаци, дървета, и даже одеяло за пикник.

" Когато усъвършенстваме тази технология, ще можете да създавате нюансирани светове, с които да изследвате и споделяте опит с други, единствено посредством вашия глас ", изясни още Зукърбърг. Той не дефинира график за тези усъвършенствания, нито пък показа повече детайлности за това по какъв начин работи " Билдър бот ".

Според Зукърбърг " Мета " изследва изкуствения разсъдък, с цел да даде опция на хората да водят по-естествени диалози с гласови асистенти - стъпка към това по какъв начин ще поддържаме връзка с изкуствения разсъдък в метавселената.

Той изясни, че планът " КАЙРаоке " (CAIRaoke) на компанията е " напълно невронен модел за създаване на асистенти в устройството ". Демонстрация на технологията сподели по какъв начин семейство го употребява за готвене на яхния, като гласовият помощник предизвестява, че солта към този момент е сложена в тенджерата. Помощникът също по този начин вижда, че количеството на солта понижава и поръчва още.

Марк Зукърбърг изясни, че " Мета " работи върху повсеместен преводач на тирада, чиято задача е да обезпечи неотложен превод при диалект на всички езици.

Компанията преди този момент си сложи за цел системата й за изкуствен интелект да превежда от всичко написано на разнообразни езици.

Компанията е вложила обилни средства в построяването на метавселената, и даже промени името си поради тази упоритост, напомня Българска телеграфна агенция.

Зукърбърг също по този начин сподели, че " Мета " се приготвя за метода, по който изкуственият разсъдък може да интерпретира и предскаже типовете взаимоотношения, които биха могли са се случват в метавселената, работейки върху " самоконтролирано образование ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР