Компанията майка на WeWork - The We Compan - създаде

...
Компанията майка на WeWork - The We Compan - създаде
Коментари Харесай

Собственикът на WeWork свика комисия по предложените от SoftBank $5 милиарда

Компанията майка на WeWork - The We Compan - сътвори специфична комисия за разглеждане на избавителното предложение от 5 милиарда $ на най-големия акционер SoftBank и главния заемодател JPMorgan. Това са обяснили пред Reuters източници, осведомени с въпроса.

Компанията за шерване на офис пространство основава комисията в опит да ограничи разискванията за финансирането и надлежно въздействието на SoftBank върху политиката на компанията.

Японският софтуерен конгломерат има към една трета от WeWork и всяка нова инвестиция в личен капитал евентуално би могла да му даде надзор върху компанията.

В същото време WeWork бърза да събере нов капитал, откакто предишния месец се отхвърли от проектите си да излезе на борсата.

Говорители на WeWork отхвърлят коментар по тематиката.

Комисията ще има единствено двама членове - двамата шефове на борда на We Company. Те ще съставляват ползите на всички вложители в компанията.

Единият е Брус Дънливи, шеф на WeWork и сътрудник в сдружението за рисков капитал Benchmark. Другият е Лю Франкфорт - някогашен изпълнителен шеф на производителя на първокласните чанти Coach.

SoftBank няма да има представител в комисията.

WeWork анулира първичното си обществено предложение след опасенията на вложителите по отношение на увеличение на загубите. Критики се изрекоха и към бизнес модела на компанията и метода, по който тя се ръководи.

В отговор WeWork стартира да забавя разширението си, намалявайки броя на новите пространства за работни места. Обмислят се и съкращения.

Преди дни SoftBank предложи до 5 милиарда $ инвестиция в WeWork, откакто компанията изпитва изострен дефицит на средства. До момента конгомератът към този момент е вложил 10 милиарда. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР