Компанията майка на социалните мрежи Facebook и Meta може да

...
Компанията майка на социалните мрежи Facebook и Meta може да
Коментари Харесай

Как Брюксел принуждава Meta да намали абонаментите за Facebook и Instagram в Европа

Компанията майка на обществените мрежи Фейсбук и Meta може да понижи на половина абонаментните такси, които вкара в края на предходната година в Европейския съюз. Причина за този доста евентуален ход е отбягване на правосъдни каузи от страна на Брюксел, разясняват специалисти, представени от международните медии.

Наскоро, по време на чуване пред Европейската комисия, юристът на Meta Тим Ламб съобщи, че компанията ще предложи понижаване на цената от 9,99 евро на 5,99 евро за един акаунт и 4 евро за всеки спомагателен акаунт.
 Снимка 648057
Източник:

Припомняме, че компанията на Марк Зукърбърг започва абонамента си без реклами през ноември 2023-а година, откакто регулаторните органи на Европейския съюз оспориха правното съображение за събирането и обработката на потребителски данни.
 Защо големи евроглоби грозят Apple, Гугъл и Meta
Защо големи евроглоби грозят Apple, Гугъл и Meta

Законодателният акт за цифровите пазари даде на Брюксел мощно оръжие против онлайн колосите

Meta се надяваше, че тази стратегия " Абонамент без реклами " ще й разреши да получи единодушието за обработката на потребителски данни според разпоредбите на GDPR, които важат в Европейски Съюз и влезлия при започване на този месец Закон за цифровите пазари (Digital Market Act). Освен в Европейски Съюз, абонаментът е наличен в Европейското икономическо пространство и Швейцария.

Намаляване на таксите на фона на опасността от големи санкции

Както Money.bg писа, тази седмица Европейската комисия разгласи, че към този момент са в ход следствия против Apple, Гугъл и притежателя на Фейсбук - Meta, поради хипотетични нарушавания на новия Акт за цифровите пазари, който би трябвало да пази конкуренцията в онлайн пространството.

Трите компании изгубиха общо $45 милиарда от пазарната си стойност след оповестяването на инспекцията.

Обект на инспекция е точно решението на компанията на Зукърбърг да предложи на европейските си консуматори две благоприятни условия - да запазят сегашния си безвъзмезден достъп в комплект с реклами или да си заплащат по 12,99 евро на месец за " чиста " версия на Фейсбук и Instagram.

Според Брюксел това не дава действителна опция на потребителите и по този начин подсигурява, че Meta ще продължи да събира големи количества персонални данни.
 Осемте европейски страни, които застанаха против Meta
Осемте европейски страни, които застанаха против Meta

Застрашава ли Фейсбук потребителските права на европейците?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР