Компанията-майка на Jaguar Land Rover Tata Group, индийската Tata Motors,

...
Компанията-майка на Jaguar Land Rover Tata Group, индийската Tata Motors,
Коментари Харесай

Компанията-майка на Jaguar реши къде в Европа ще строи гигафабрика за батерии за над €4 милиарда

Компанията-майка на Jaguar Land Rover Tata Group, индийската Tata Motors, влага £4 милиарда в построяването на гигафабрика за акумулатори за електрически автомобили във Англия. Проектът е подсилен с £500 милиона и от държавното управление на Обединеното кралство, оповестяват английските медии.

Индийската компания е определила мястото за новия цех да бъде в Съмърсет и съгласно специалистите фабриката ще даде голям подтик за автомобилния бранш на Острова.
 Снимка 613767
Източник:

Според проектите, ще бъдат разкрити към 9000 нови работни места, с помощта на които ще бъдат създавани 40 гигаватчаса (GWh) акумулатори годишно. Това ще помогне за обезпечаването на жизненоважен източник на акумулатори.
 Франция отваря първата
Франция отваря първата " гигафабрика " за акумулатори на електрически автомобили

Страната желае да се откъсне от зависимостта си от Китай

Новината идва малко след неуспеха на плана Britishvolt в Североизточна Англия, който сложи бъдещето на автомобилната промишленост във Англия на карта.

Към днешна дата има още два огромни плана за големи фабрики за акумулатори в Обединеното кралство - цех за 38 GWh в Съндърланд, който е благосъстоятелност на китайска корпорация и доставя за Nissan. Другият план е в Дънди, където AMTE Power търси оборудване, способно да създава над 8 милиона батерийни кафези годишно.

Индийската Tata удостовери, че е избрала Обединеното кралство пред конкурентен обект в Испания и че заводът ще доставя на огромен брой производители.

" С тази стратегическа инвестиция Tata Group в допълнение укрепва уговорката си към Англия, наред с доста други компании, работещи в областта на технологиите и колите " разяснява пред локалните медии министър председателят на страната Риши Сунак.

Решението в интерес на Обединеното кралство от страна на Tata ще обезпечи бъдещето на локалните монтажни фабрики на JLR и ще означи огромен поврат за държавното управление, до момента в който испанските управляващи не престават с опитите да привлекат нов евентуален вложител.
 Гигафабрика: ElevenEs стартира производството на батерийни кафези в Сърбия
Гигафабрика: Сръбска компания стартира производството на батерийни кафези в страната

Фабриката се намира в град Суботица
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР