Компанията майка на Гугъл (Google) - Алфабет (Alphabet) обяви, че

...
Компанията майка на Гугъл (Google) - Алфабет (Alphabet) обяви, че
Коментари Харесай

GOOGLE съкращава 12 000 работници

Компанията майка на " Google " (Google) - " Алфабет " (Alphabet) разгласи, че ще редуцира към 12 000 работни места, или 6 на 100 от работната си мощ, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Агенциите се позовават на известие на ръководителя на компанията Сундар Пичай до личния състав. С това си решение компанията последва неотдавна подхванатите сходни ограничения от други софтуерни колоси, раздрусали бранша.

Новината идва единствено ден откакто от  " Майкрософт " оповестиха, че тази година ще уволнят 10 000 чиновници и дни след като " Амазон " оповестиха, че подновяват продължаващата към този момент месеци вълна от уволнения, която ще остави 18 000 чиновници без работа.

Сега Пичай е аргументирал решението за " Google ", като е показал, че компанията бързо е нараснала личния състав си през последните години  " поради икономическа действителност, друга от тази, с която се сблъскваме през днешния ден ". " Поемам цялостна отговорност за решенията, които ни доведоха тук ", е добавил той.

Преди дни друга софтуерна корпорация - американската " Майкрософт " (Microsoft Corp) заяви, че през идващите месеци ще редуцира 10 000 чиновници.

Съкращенията в " Google " ще обзет всички отдели на компанията, в това число за набиране на личен състав и такива с корпоративна устременост, както и някои от инженерните отдели.

Съкращенията са световни и засягат неотложно личния състав на компанията в Съединени американски щати.

" Алфабет " към този момент е предизвестила някои от съкратените чиновници, написа още в известието до личния състав. Процесът обаче ще отнеме повече време в другите страни поради локални трудови закони и практики.

Съкращенията идват в миг на икономическа неустановеност, само че и на обещаващи софтуерни разработки, в които компании като " Google " и " Майкрософт " влагат, като в разрастваща се софтуерна област, известна като " генеративен изкуствен интелект ".

" Уверен съм в голямата опция пред нас с помощта на силата на нашата задача, цената на нашите артикули и услуги, както и на ранните ни вложения в изкуствения разсъдък ", написа още в известието на Пичай до чиновниците на " Google ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР