Компанията майка на Google - Alphabet, обяви съкращаването на около

...
Компанията майка на Google - Alphabet, обяви съкращаването на около
Коментари Харесай

Google обяви съкращения на близо 12 000 работни места

Компанията майка на Гугъл - Alphabet, разгласи съкращаването на към 12 000 работни места в международен мащаб, трансформирайки се в последния американски софтуерен колос, който подхваща огромно преструктуриране, написа БГНЕС.

" Решихме да понижим работната си мощ с почти 12 000 длъжности ", съобщи основният изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичай в имейл до чиновниците, като добави, че съкращенията са в отговор на изменящата се " икономическа действителност ".

Този ход идва ден, откакто Microsoft съобщи, че ще понижи броя на чиновниците си с 10 000 през идващите месеци, следвайки сходни съкращения от страна на притежателя на Фейсбук - Meta, Amazon и Twitter.

" Предприехме непоколебим обзор на всички продуктови области и функционалности, с цел да подсигуряваме, че хората и функциите ни са в сходство с най-високите ни цели като компания ", написа Пичай.

" Ролите, които отстраняваме, отразяват резултатите от този обзор.

" Фактът, че тези промени ще се отразят на живота на чиновниците, ми тежи доста и поемам цялостна отговорност за решенията, които ни доведоха дотук. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР