Компанията-майка на Google - Alphabet Inc. е изправена в сряда

...
Компанията-майка на Google - Alphabet Inc. е изправена в сряда
Коментари Харесай

Файненшъл Таймс : В сряда Google е изправена пред рекордна глоба от ЕС относно Android

Компанията-майка на Гугъл - Alphabet Inc. е изправена в сряда пред рекордна санкция от страна на Европейския съюз по отношение на изказванията за нарушение на антитръстовите правила, свързани с мобилната операционна система Android, оповестява " Фиайнешъл Таймс ".

Информацията не е нова, като " Файненшъл Таймс " заяви за сходно решение още при започване на юни. Тогава обаче не стана ясно нито по кое време Европейската комисия ще бъде взето това решение, нито размерът на санкцията, макар че финансовото издание загатваше сума от порядък на стряскащите 11 милиарда $.

Според информацията пред малко повече от месец, европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер се очакваше да разгласи санкцията в границите на няколко седмици. Европейският съюз започва това антитръстовото дело по отношение на Goolgle през 2016 година и упрекна рекламния интернет колос в налагането на лицензионни условия за операционната му система Android OS, които облагодетелстват рекламираните от компанията артикули за сметка на артикули на техни съперници. Европейски Съюз твърди, че тези действия, наред с други, са довели до още по-трудно създаването на конкурентни уеб браузъри и други операционни системи, което в последна сметка ще понижи нововъведенията и ще даде на потребителите по-малко благоприятни условия за избор. Това компанията-майка Alphabet отхвърли обвинявания.

Регулаторните органи на Европейския съюз за защита на конкуренцията към този момент постановиха тъкмо преди година санкция на Гугъл в размер на 2,42 милиарда евро поради корист с господстващо състояние на пазара на интернет търсачките.

Междувременно основният изпълнителен шеф на компанията Nest Labs - Маруан Фауаз беше отхвърлен от своя пост, а звеното за интелигентни устройства на Гугъл ще бъде комбинирано с екипа на Гугъл за артикули за дома, съгласно информация на американската интернет медия Cnet.

Трябва да се има поради, че фирмите Гугъл и Nest Labs са дъщерни сдружения на Alphabet Inc.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР