Компанията майка на фейсбук - Мета, заяви снощи, че ще

...
Компанията майка на фейсбук - Мета, заяви снощи, че ще
Коментари Харесай

Фейсбук може да премахне всички новини

Компанията майка на фейсбук - Мета, съобщи нощес, че ще бъде " принудена да обмисли " премахването на новинарското наличие от платформата си, в случай че Конгресът на Съединени американски щати одобри законодателство, изискващо от софтуерните компании да заплащат на новинарските медии за техните материали, пише Асошиейтед прес.
Прочетете още
Ако бъде признат Законът за конкуренцията и отбраната на публицистиката, той ще разреши на новинарските компании да договарят групово със обществените платформи за изискванията, при които новинарските материали се появяват на техните уеб сайтове.

" Мета " съобщи, че по-скоро ще изтегли новините от платформите си, " в сравнение с да се подложи на разпоредени от държавното управление договаряния, които незаслужено подценяват цената, която предоставяме на новинарските издания ".

" Мета ", която е основана в Менло парк, Калифорния, е заемала сходни позиции и в предишното. Миналата година тя блокира за малко новините от платформата си в Австралия, откакто страната одобри закон, който задължаваше софтуерните компании да заплащат на издателите за потреблението на техните вести. По-късно тя подписа съглашения с австралийски медии.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР