Компанията-майка на Facebook Meta, Twitter и TikTok са водещите световни

...
Компанията-майка на Facebook Meta, Twitter и TikTok са водещите световни
Коментари Харесай

Фейсбук и Туитър сред от най-нехаресваните марки в САЩ

Компанията-майка на Фейсбук Meta, Twitter и TikTok са водещите международни колоси в областта на обществените медии, които попадат и измежду най-нехаресваните марки в Съединени американски щати.

Това излиза наяве от новото изследване на Axios Harris Poll 100, представено от CNBC. За да сформират класацията, Axios и The Harris Poll интервюират над 16 000 американци да оценят 100 компании в 9 категории, свързани с репутацията.

Топ 7 на фирмите с най-лоша известност в Съединени американски щати:

The Trump Organization
FTX
Fox Corporation
Twitter
Meta
Spirit Airlines
TikTok

Американците дефинират Trump Organization като компанията с най-лошо публично мнение в страната.

Това е единствената компания в листата с " доста неприятна " обща оценка, което е най-ниското допустимо равнище. Trump Organization получава изключително ниски оценки в категориите " темперамент ", " доверие " и " нравственос ". 

Класацията беше оповестена единствено няколко дни преди някогашният президент Доналд Тръмп, който ръководеше Trump Organization в продължение на десетилетия, да бъде упрекнат в 34 закононарушения, свързани с подправяне на бизнес документи преди президентските избори през 2016 година.

Вече банкрутиралата борса за криптовалути FTX е с втората най-лоша известност.

Сагата се задълбочи, откакто CNBC заяви, че някогашният основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрайд е търгувал със средства от сметките на кредитополучателите без позволение, което докара до групов иск за милиард $.

Meta и Twitter получават слаби резултати в категориите " просвета " и " нравственос ".

И двете компании се сблъскаха със сериозна социална рецензия, откакто уволниха хиляди чиновници. TikTok се показва по-слабо в категориите " поданството " и " темперамент ", на фона на възходящите опасения на американските законодатели по отношение на евентуалното въздействие на китайското федерално държавно управление върху платформата.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР