Компанията майка на Facebook Meta Platforms Inc. забавя или спира

...
Компанията майка на Facebook Meta Platforms Inc. забавя или спира
Коментари Харесай

Facebook спира наемането на нови служители

Компанията майка на Фейсбук Meta Platforms Inc. забавя или стопира наемането на някои позиции на приблизително и висше равнище

Решението част от по-широк проект за понижаване на разноските и справяне с провокациите, пред които е изправен колосът в региона на обществените медии, предава

„ Редовно вършим преоценка на нашия набор от гении в сходство с нашите бизнес потребности и в светлината на насоките за разноските, дадени за този интервал, надлежно забавяме растежа му ", сподели Meta в изказване в сряда. „ Въпреки това ще продължим да усилваме работната си мощ, с цел да подсигуряваме, че се фокусираме върху дълготрайното влияние “.

Този ход следва като цяло оптимистичния финансов доклад от предходната седмица - с връщането на платформата Фейсбук към растеж на потребителите - само че компанията предизвести, че войната в Украйна тежи на приходите. Тогава Meta съобщи, че ще ограничи проектите си за разноски за годината в светлината на по-слабата прогноза за приходите.

Това бележи поврат спрямо бързото повишаване на личния състав през последните години. Главният финансов шеф на Meta Дейв Уенър бе декларирал през февруари, че компанията чака „ ускореното набиране на личен състав " да бъде най-големият фактор за растежа на разноските през 2022 година, а през първото тримесечие компанията добави над 5800 нови чиновници. Но преразглеждането на бюджета за разноски от предходната седмица в този момент се отразява на проектите за наемане на чиновници.

Базираната в Менло Парк, Калифорния, Meta имаше повече от 77 800 чиновници в края на март. Това е с повече от 28% повече спрямо миналата година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР