Компанията майка на Facebook Meta планира да съкрати над 11

...
Компанията майка на Facebook Meta планира да съкрати над 11
Коментари Харесай

Meta съкращава толкова служители, колкото работят в най-големия български работодател

Компанията майка на Фейсбук Meta възнамерява да редуцира над 11 000 чиновници, което е 13% от работната мощ. Компанията се стреми да понижи разноските си и да трансформира бизнеса си в по-конкурентен пазар на цифрова реклама, предават международните медии.

Това е почти броят на чиновниците в най-големият шеф у нас Haциoнaлнaтa ĸoмпaния Жeлeзoпътнa инфpacтpyĸтypa (HKЖИ). Към август тази година броят на чиновниците, които работят там е 10 947 души. В края на предходната година те са били над 11 000.

" Искам да поема отговорност за тези решения и за това по какъв начин стигнахме до тук ", сподели Зукърбърг в обява в блог. " Знам, че това е мъчно за всички и скърбя изключително за засегнатите ", разяснява шефът на обществената мрежа, представен от Business Insider.
 10 огромни вложители в Meta губят $211 милиарда, поради лудостта на Марк Зукърбърг
10 огромни вложители в Meta губят $211 милиарда, поради лудостта на Марк Зукърбърг

Те са изгубили даже повече от шефа на компания

По думите му Meta понижава броя на чиновниците в цялата компания, в това число Reality Labs, подразделението, в което се обитават плановете за метавселената. Екипът за набиране на личен състав, ще бъдат наранени повече от други.

Гигантът ще удължи замразяването на наемането на нови чиновници до март в опит да стане " по-икономичен и по-ефективен ", съобщи още изпълнителният шеф на Meta. Той съобщи, че съкращенията са " едни от най-трудните промени, които направихме в историята на Meta. "

Компанията ще пренасочи работната си мощ към цели като рекламния си бизнес.

Съкращенията слагат началото на нов интервал в Силициевата котловина. Множество от софтуерните колоси, които по принцип са устойчиви на криза, освободиха голям брой служащи през последните седмици. В продължение на години фирмите се разрастват бързо и наемат чиновници светкавична скорост. Фейсбук усили личния състав си с 28% на годишна база до 87 314 чиновници до края на септември, съгласно регулаторните документи.

Едно от най-големите съкращения на личен състав се случи в Twitter предходната седмица, когато новият притежател милиардерът Илон Мъск редуцира почти половината от 7500 чиновници на на компанията - дотам, че през уикенда на някои служащи се обаждаха и ги молеха да се върнат, писа Washington Post.
 Фейсбук и Гугъл станаха колоси, като пренебрегваха Уолстрийт. Това може да им донесе проваляне
Фейсбук и Гугъл станаха колоси, като пренебрегваха Уолстрийт. Това може да им донесе проваляне

Много от дейностите им не престават да не се харесват на вложителите

Появиха се и информации, че в Salesforce, която продава бизнес софтуерни стратегии, са в ход стотици съкращения. Приложението за образуване на транспорти Lyft, платформата за финансови услуги Stripe и пазарът за цифрови недвижими парцели Zillow също са съкратили личен състав, съгласно изказвания на компанията и известия в медиите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР