Компанията-майка на Facebook Meta, Microsoft и още технологични гиганти, които

...
Компанията-майка на Facebook Meta, Microsoft и още технологични гиганти, които
Коментари Харесай

Meta иска единен стандарт за метавселената

Компанията-майка на Фейсбук Meta, Microsoft и още софтуерни колоси, които се надпреварват да построяват нововъзникващата идея за метавселена, образуваха група, която да предизвиква създаването на индустриални стандарти, които ще създадат зараждащите се цифрови светове на фирмите съвместими между тях, предава Bloomberg.

Сред участниците в така наречен Форум за стандарти на метавселената са доста от най-големите компании, работещи в тази област - от производители на чипове до компании за игри, както и одобрени органи за установяване на стандарти като World Wide Web Consortium (W3C), написа в представено от Reuters изказване на групата.
 Ето по какъв начин Метавселената ще промени работния свят и то напълно скоро
Ето по какъв начин Метавселената ще промени работния свят и то напълно скоро

Някои съпоставят дефинирането на метавселената през днешния ден с разискването на Интернет през 70-те години на предишния век

Впечатление прави, че все още в листата на членовете липсва Apple, която съгласно анализаторите ще се трансформира в преобладаващ състезател в конкуренцията за метавселена, откакто показа устройство за смесена действителност през тази или идната година.

Apple към момента не е удостоверила обществено проектите си за устройството, макар че съгласно Bloomberg е предоставила на борда на шефовете си опция да се запознае с продукта.

Представянето на такова устройство би сложило компанията в директна конкуренция с Meta, която заложи бъдещето си на растежа на метавселената и влага доста в хардуер, с цел да трансформира визията си за взаимосвързани виртуални светове в действителност.

В предишното Apple е взела участие интензивно в основаването на уеб стандарти като HTML5. За триизмерното наличие в метавселената Apple работи с Pixar по файловия формат USDZ и с Adobe, с цел да подсигурява, че форматът ще се поддържа.
 Apple си върна първото място. Кои са другите най-скъпи марки в света?
Apple си върна първото място. Кои са другите най-скъпи марки в света?

Миналогодишният водач Amazon отиде на трето място след Google
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР