Компанията Льо Бра Фрер, отговаряща за ремонта на парижката катедрала

...
Компанията Льо Бра Фрер, отговаряща за ремонта на парижката катедрала
Коментари Харесай

Работниците в „Нотр Дам“ пушили на скелето

Компанията " Льо Бра Фрер ", отговаряща за ремонта на парижката катедрала " Нотр Дам ", призна, че някои от служащите ѝ са нарушавали възбраната да се пуши на скелето на църквата, съобщи AFP. От компанията обаче изключват опцията това да е провокирало пожара в катедралата, написа обстоятелства.бг.

" Има чиновници на компанията, които в действителност са нарушавали понякога възбраната за пушене и ние показваме страдание по отношение на това ", съобщи представителят на " Льо Бра Фрер " Марк Ешкенази. Той съобщи това, реагирайки на днешна обява в сатиричния седмичник " Канар аншене ", в която се споделя, че проверяващите са намерили седем фаса на мястото на пожара.

" Имаше възбрана за пушене на скелето и тази възбрана като цяло бе спазвана, а нарушаванията са били допускани заради това, че на служащите им е било комплицирано да слизат от скелето, тъй като това лишава време ", посочи Ешкенази. Говорителят акцентира, че все пак е изключено нарушаването на тази възбрана да е довело до пожара в " Нотр Дам ".

" Ако някой от вас се е опитвал да възпламени огън в камина, знае, че с фас мъчно може да възпламени дървата ", сподели той. Ешкенази отхвърли и версията, че пожарът е породен от електрическите мотори на асансьорите на скелето. " Те се намират надалеч от изгорялата островърха кула на " Нотр Дам ", а е открито, че пожарът е почнал от вътрешността на постройката ", уточни още представителят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР