Компанията Лукойл“ шантажира държавата с неверни информации за запълване на

...
Компанията Лукойл“ шантажира държавата с неверни информации за запълване на
Коментари Харесай

Експерти: „Лукойл“ шантажират държавата

Компанията „ Лукойл “ шантажира страната с погрешни информации за запълване на резервоарите и високи цени на горивата, откакто от 1 януари им бъде неразрешен износът на горива, създадени с съветски нефт. Около тази позиция се сплотиха пред Нова телевизия Калоян Стайков от Института за енергиен мениджмънт, специалистът Красимир Манов и Мартин Георгиев от Института за проучване на демокрацията

„ Лукойл “ шантажира и пробва да натиска държавното управление с несъществуваща заплаха. От 18 месеца слушаме, че без „ Газпром “ и без съветски петрол ще умрем. Е не сме умрели.

Рафинерията постоянно е работила и без съветски петрол. Ако желаят да изнасят артикули след 1 януари, умерено може да внася неруски петрол. Ако не желае, ще си ограничи производството до 40-50% и ще задоволява единствено българския пазар “, сподели Георгиев във връзка заканите, публикувани от „ Лукойл Нефтохим “ в събота. Те пристигнаха, откакто в края на предходната седмица бе реализирано единодушие от 1 януари да бъде неразрешен износа на горива, създадени от съветски нефт, а от 1 март и вноса на нефт от Русия.

„ Дерогацията бе въведена, с цел да няма потрес в цените на горивата на вътрешния пазар. А не да се резервира бизнесмоделът на една или друга рафинерия “, сподели Калоян Стайков.

„ Няма съветски или неруски петрол, а на сортове. Те работят със вид Уралс. Руски е, в случай че го продаде съветска компания. Сорт „ Уралс “ може да ви го продаде и казахстанска компания. В Новоросийск можете да си купите петрол от 100 компании.

Никой не стопира Лукойл да работят. Това със запълването на резервоарите просто не е правилно “, сподели Красимир Манов.

При ценови потрес могат да се освободят горива от запаса, безапелационни бяха специалистите. Според тях страната не упражнява добре правата си през златната акция, която има.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР