Компанията Лукойл“ е изразила намерение да си плати 500 млн.

...
Компанията Лукойл“ е изразила намерение да си плати 500 млн.
Коментари Харесай

„Лукойл“ внасят 500 млн. лв. данък след искането на ГЕРБ и ДПС за падане на дерогацията

Компанията „ Лукойл “ е изразила желание да си заплати 500 млн. лева налози, които до този миг отхвърляше да заплати.

Това стана ясно след среща в Народното събрание на премиера Николай Денков и депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски сподели, че компанията е взела решение да заплати дължимите суми, след предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи до седмица да отпадне дерогацията.

„ От рафинерията през вчерашния ден са споделили на премиера, че ще си платят над 500 млн. лв. налози, които се пробваха да скрият от българските жители “, сподели Пеевски на брифинг пред медиите.

Той изясни, че на срещата онлайн се е присъединил финансовият министър, а на срещата са участвали също Кирил Петков и Атанас Атанасов.
Както не желаеха да си заплащат налозите, са декларирали през вчерашния ден пред шефа на кабинета на премиера, че ще си платят над 500 млн. лева налози, които се пробваха да скрият от българските жители. Като подадоха коригираща декларация до 30 септември, че ще приспаднат остарели загуби, а бяха дали обещание, че няма да подават такава декларация и ще си заплащат на бюджета налози. Уверението ни от премиера е, че тези налози ще бъдат импортирани. Това е увещание от премиера, а не че ние двете партии споделяме, че ще се случи. Ние заявяваме, че в случай че това не се случи, ще си внесем плана и ще отнемем дерогацията на „ Лукойл “. Нека и „ Лукойл “ ни чуят ясно – да не мислят, че няма да си заплащат налозите в България “, сподели Пеевски.
По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че държавното управление не подхваща никакви стъпки във връзка с покачващата се непрестанно цена на горивата, до момента в който тази на петрола стои непроменена.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР