Компанията лансира амбициозна програма с огромен бюджетИнициативата Grow with Google

...
Компанията лансира амбициозна програма с огромен бюджетИнициативата Grow with Google
Коментари Харесай

Google ще помага на хората да се преквалифицират

Компанията стартира амбициозна стратегия с голям бюджет

Инициативата „ Grow with Гугъл ” ще предложи образование и грантове за придобиване на нова компетентност и стимулиране на предприемачеството

Навлизането на автоматизираните системи в производството и други човешки действия води неизбежно до редуциране на работни места. За доста хора обаче е мъчно да се преквалифицират и стават трайно безработни, което е причина за обществено напрежение.

Негативните последствия от роботизацията могат да бъдат смекчени посредством преквалификация на служащите и точно в това направление работи Гугъл. Интернет компанията разгласи стратегия за професионална преквалификация на стойност 1 милиарда $.

В рамките на самодейността „ Grow with Гугъл ” компанията ще предложи курсове за образование и грантове, които ще разрешат на заинтригуваните да придобият нова компетентност и също така ще подтикват предприемачеството, излиза наяве от уеб страницата на плана.
още по тематиката
Към момента от ресурсите на програмата могат да се възползват единствено поданици на Съединени американски щати. Но проектите на Гугъл за преквалификация за световни. До края на 2020 година компанията ще даде 1 милиарда $ на нестопански организации, които се занимават с професионална подготовка и трудоустройство в подтекста на измененията, наложени от автоматизацията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР