Компанията, която построи най-високата кула в Дубай - Burj Khalifa,

...
Компанията, която построи най-високата кула в Дубай - Burj Khalifa,
Коментари Харесай

Компанията зад най-високата сграда в света започва проект за $11 милиард на новото летище в Пекин

Компанията, която построи най-високата кула в Дубай - Burj Khalifa, ще разшири активността си в Китай, откакто секторът вкъщи регистрира закъснение, предава Bloomberg.

Emaar Properties PJSC, най-голямата обществено търгувана строителна компания в Обединените арабски емирства, ще си партнира с Beijing Daxing International Airport в построяването на план на стойност $11 милиарда, написа държавната организация WAM.

Daxing е второто интернационално летище в Пекин и се чака бързо да се трансформира в едно от най-натоварените в света. Прогнозите са, че през 2025 година през него ще минат 72 милиона пасажери, а до 2040 година техният брой ще нарасне до 100 милиона. Изграждането му струваше $12,9 милиарда.

Emaar Properties ще бъде виновна за построяването на обекти за търговия, занимания, офиси, хотели, конгресен център и други в региона на летището. Проектът, който ще се разгръща на 5 кв. км, ще бъде подготвен след 10 години, споделя ръководителят на борда на компанията Мохамед Алабар. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР