Компанията компенсира потребителите при покупка на нов iPhoneПритежателите на Android

Компанията компенсира потребителите при покупка на нов iPhoneПритежателите на Android ...

Aple изкупува Android смартфони в Китай.


Компанията компенсира потребителите при покупка на нов iPhone

Притежателите на Android смартфони в Китай могат да се сдобият с отстъпка с iPhone
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple стартира програма за изкупуване на Android смартфони за желаещите да се сдобият с нов iPhone. Предложението на компанията е насочено към потребителите в Китай и включва също изкупуване и на стари айфони, съобщи IT Home.

Не всеки притежател на Android устройство обаче може да се възползва. Изкупуват се само определени модели, а за останалите американската компания не предлага каквато и да е компенсация, но ги приема и изпраща за утилизиране напълно безплатно.

Цените за изкупуване на стари Android смартфони са доста ниски. Така например, притежателите на миналогодишните флагмани Huawei P30 и P30 Pro могат да получат за устройствата си най-много 28 долара. Такава е максималната компенсация и за Huawei Mate 9.
още по темата
Модели като Oppo R11 и R11s се изкупуват на цени до 49 долара. За стар Xiaomi Mi 6 производителят на iPhone е склонен да плати до 63 долара, докато Xiaomi Mi 8 в идеално състояние се приема за максимум 105 долара.

За сравнение, iPhone XS Max при замяна с нов модел айфон може да се изкупи на цена до 527 долара, а iPhone XS – за максимум 485 долара. Дори отдавна остарелият iPhone 6s е оценен на 56 долара.

Източник: technews.bg