Компанията Jeep планира да разработи нов мини компактен кросоувър .

...
Компанията Jeep планира да разработи нов мини компактен кросоувър .
Коментари Харесай

Правят бейби Jeep на базата на Fiat 500

Компанията Jeep възнамерява да създаде нов мини стилен кросоувър. Както оповестява Motoring.com, публично за него ще се разгласи през юни тази година. В моделната гама на марката автомобилът ще се нарежда една степен под компактния SUV Renegade.

" Вероятно ще би трябвало да почакате до юни, когато ще приказваме за нашите проекти за идващите пет години ", изясни шефът на компанията Майк Манли.

Говорейки пред изданието, след европейското показване в Женева на новите Wrangler, Cherokee и Grand Cherokee Trackhawk, Maнли декларира, че бизнес концепцията за джип под четири метра му се коства добра.

 Снимка 344972
Източник:

Въпреки че няма публична информация, съгласно специалисти, новият Jeep ще се построи върху една и съща платформа - FCA Mini, каквато употребяват Panda и Fiat 500.

Очаква се " бебето " Jeep да бъде създавано в завода на притежателя на Jeep Fiat Chrysler Pomigliano покрай Неапол. В момента там с епроизвежда миниавтомобилът Fiat Panda.

 Снимка 344960
Източник:

С дължина 4260 мм Renegade е един от " най-големите дребни " джипове, тъй че има място и за още по-малък джип, който да се конкурира с модели като Renault Captur, Nissan JUKE и идния Volkswagen T-Roc.

Производството и налагането му в Европа има смисъл, защото от Jeep считат, че към моделите на марката ще има мощен интерес в района.

В проектите на компанията тази година влизат да показа нов пикап, основан на Jeep Wrangler. Колата ще се продава под името Scrambler. Двигателят ще бъде 2.0-литров бензинов, с мощ към 300 конски сили. Колата ще получи осемстепенна автоматизирана скоростна кутия.

 Jeep Wrangler се трансформира в пикап
Jeep Wrangler се трансформира в пикап

Премиерата му ще бъде през 2018 година  

Шефът на FCA Серджо Маркионе оказва напън върху американския бранд, смятайки, че Jeep може да " хване " 20% от разширяващия се световен SUV пазар или към пет милиона продажби годишно. Марката осъществя 1,386 милиона транспортни средства от този вид през 2017 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР