Компанията, известна преди като Facebook, а днес Meta, обяви, че

...
Компанията, известна преди като Facebook, а днес Meta, обяви, че
Коментари Харесай

Meta изоставя марката Oculus

Компанията, известна преди като Фейсбук, а през днешния ден Meta, разгласи, че преименува шлемът за виртуална действителност Oculus Quest на Meta Quest. Промяната е настъпила в действителност още с преименуването на Фейсбук – на 28-ми октомври, предава PC Gamer и е била обявена от вицепрезидента на AR/VR отдела на Meta Андрю Босуърт. Самият отдел, занимаващ се с разработките от сферата на виртуалната и допълнената действителност е бил преименуван от Фейсбук Reality Labs на Reality Labs.

„Виртуалната действителност ще бъде най-реалистичния метод за хората да доближават метавселената и гледайки напред към нашата цел за вкарването на един милиард индивида във виртуалната действителност, желаеме да изясним, че Quest се явява артикул на Meta. Това е повода, заради която ние опростяваме бранд архитектурата си и изоставяме марката на Oculus за нашия хардуер. Още при започване на 2022, вие ще почвате да виждате тази смяна от „Oculus Quest на Facebook“към Meta Quest и на Oculus App към Meta Quest App“, написа Босуърт.

От известието на Босуърт излиза наяве, че не е просто Quest. Meta изоставят изцяло марката Oculus.

„Всички ние сме привързани мощно към марката Oculus и това беше едно доста мъчно решение за нас. И въпреки и да променяме марката на хардуера, то Oculus ще продължи да е основна част от нашето ДНК и ще продължи живота си в неща, като софтуера и инструментите за разработчици“, добавя той.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР