Компанията измести прогнозата си за графика електромобилите да достигнат 50

...
Компанията измести прогнозата си за графика електромобилите да достигнат 50
Коментари Харесай

Mercedes-Benz се разочарова от електромобилите и разширява своята линия с ДВГ

Компанията измести прогнозата си за графика електрическите автомобили да доближат 50 % дял от световните продажби, в това число хибридите, от 2025 година на 2030 година

Автомобилните производители и доставчиците не престават да залагат доста на електрическите транспортни средства, като вложенията в потенциал и технологии надвишават действителното търсене, което постанова корекции в индустриалните проекти на автомобилните производители.

Главният изпълнителен шеф на Mercedes-Benz Ола Каелениус смята, че даже в Европа електрическите транспортни средства няма да завладеят 100% от пазара на нови коли до 2030 година, защото сега колите, задвижвани с акумулатори, съставляват единствено 11% от общите продажби (19% с хибридите).

Според Каелениус Mercedes-Benz разполага с всички нужни благоприятни условия и технологии, с цел да продължи да създава коли с мотори с вътрешно горене.

„ През 2027 година ще имаме съвсем цялостна нова линия [автомобили], което ще ни води в 2030 година “, увери Каелениус. Компанията чака продажбите на електрифицирани транспортни средства, в това число хибриди, да останат на почти 19-21% от общото...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР