Компанията Ingka Holding Europe реши да ликвидира Ikea Dom LLC,

...
Компанията Ingka Holding Europe реши да ликвидира Ikea Dom LLC,
Коментари Харесай

Световна верига реши да закрие и дъщерната си компания в Русия

Компанията Ingka Holding Europe реши да ликвидира Ikea Dom LLC, излиза наяве от данните на системата SPARK. Заявлението за разпродажба на юридическо лице е подадено на 15 август, съответните документи ще бъдат подготвени на 23 август. Искове на кредитори могат да бъдат предявени в двумесечен период от датата на издание на известието за разпродажба.

IKEA Dom ръководи магазини IKEA в Русия. Ingka е холдингова конструкция на IKEA.

Магазините на IKEA преустановиха работата си в Русия през март след началото на „ военна специфична интервенция “ в Украйна и от този момент не са отваряни. В средата на юни IKEA разгласи, че възнамерява да понижи бизнеса си в Русия, да понижи работната си мощ и да откри нови притежатели за своите четири заводи.

След това компанията разгласи дефинитивна ликвидация на наличностите от артикули в складовете. Продажбата се организира от 5 юли до 15 август на уеб страницата на компанията.

IKEA има 14 магазина в търговски центрове Mega в Русия, както и няколко магазина и дизайнерски студия IKEA City. Освен това има четири завода: в Московска област (Есипово), Ленинградска и Кировска области (съответно в Тихвин и Красная поляна) и във Велики Новгород. Приходите на Ikea Dom LLC съгласно RAS през 2021 година възлизат на 157,3 милиарда рубли, което е с 27,8% повече от година по-рано (123,1 милиарда рубли).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР