Компанията Icon, специализирана в на жилищни конструкции, се е обединила

...
Компанията Icon, специализирана в на жилищни конструкции, се е обединила
Коментари Харесай

Огромен квартал от къщи, напечатани на 3D принтер, ще се появи в Тексас

Компанията Icon, профилирана в на жилищни структури, се е обединила със строителната компания Lennar за въплъщаването на упорит план: основаването на цялостен квартал от стотици напечатани на 3D принтер частни къщи.

Проектът, описван като „ най-големия в света квартал от здания, напечатани на 3D принтер “, е планувано да бъде сбъднат в Остин, щата Тексас. От Icon прецизират, че къщите ще бъдат едноетажни и еднофамилни. На покривите им ще бъдат инсталирани слънчеви панели.
 Столично учебно заведение вкара 3D принтер в часовете Столично учебно заведение вкара 3D принтер в часовете
143 СОУ " Георги Бенковски " в София стана първото главно учебно заведение в страната, което включи потреблението на 3D принтер в образователния си про...

Технологията за 3D щемпел разрешава основаването на надеждни и енергоефективни къщи по-бързо, в сравнение с при потреблението на обичайни способи за строителство. Тази технология разрешава произвеждането на по-малко строителни боклуци и дава огромна независимост на планиране.

Освен това 3D печатът на къщи разрешава изпълняването на строителни планове в тъкмо откритите периоди и в сходство с посочения бюджет. Компанията Icon приказва за предпочитание да вдъхне нов живот в естетиката на извънградската къща, на жилищните пространства, проектирани в актуален „ неповторим жанр “. Технологията за 3D щемпел разрешава реализирането на форми и текстури, които са недостъпни за методите на обичайното строителство.

Процесът по сглобяване в огромна степен ще наподобява на други 3D печатни строителни планове. За отпечатването на главните елементи компанията ще употребява личния си 3D принтер Icon Vulcan, който подава циментоподобна примес на пластове за основаването на главните панели за всяка къща. Когато отпечатването на тези структури бъде приключено, покривите, вратите, прозорците и прочие елементи ще бъдат инсталирани към този момент от строители.

Строителството на новия квартал в Тексас би трябвало да стартира през 2022 година. Стойността на плана към този момент не е ясна, само че предходни извънградски къщи, от Icon, са коствали към 450 000 $.
 3D принтер печата човешки кости и мускули 3D принтер печата човешки кости и мускули
Американски биоинженери сътвориха и изпитаха сполучливо самобитен 3D биопринтер, който разрешава да се печатат пълноценни копия на отдел...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР