Компанията HP представи своя най-мощен, най-съвършен и скъп геймърски лаптоп

...
Компанията HP представи своя най-мощен, най-съвършен и скъп геймърски лаптоп
Коментари Харесай

HP Omen X 2S: геймърски смартфон с два дисплея и видеокарта RTX 2080

Компанията HP показа своя най-мощен, най-съвършен и безценен геймърски преносим компютър от серията Omen – Omen X 2S . Устройството е неповторимо със своя втори екран, подложен над клавиатурата.

HP смята, че спомагателният 6-инчов сензорен екран ще е от изгода както за геймърите, по този начин и при ежедневния работен развой. Така да вземем за пример, на него може да бъде изведена температурата и честотата на процесора, FPS и някои други потребни данни по време на геймплея. Този екран може да се употребява и като информационен център, в който да се демонстрират всички известия от обществените мрежи, месинджърите и електронната поща. Разбира се, вторият сензорен екран може да се употребява като тъчпад или като сензорен панел с спомагателни принадлежности за Edge, Adobe Photoshop и други стратегии.



Предлагат се конфигурации на Omen X 2S с 6 или 8-ядрен процесор Intel Core Coffee Lake-H Refresh, в това число и Core i9-9980HK с тактова периодичност 5,0 GHz. Графиката се обезпечава от видеокартата GeForce RTX 2080 Max-Q. Използва се леко клокнатата оперативна памет DDR4-3200.

Лаптопът е оборудван с 15,6-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела и кадрова периодичност 144 Hz. Ще има модел със същата матрица, само че с периодичност на освежаване 240 Hz. Ще има и модел с резолюция 3840х2160 пиксела и периодичност 90 Hz.



Другата мощна страна на новото устройство е охлаждането. Използват се пет необятни топлинни тръби и два вентилатора. Термичният интерфейс е течен метал. HP съобщи, че новото изстудяване е с 28% по-ефективно в съпоставяне със общоприетите модели.

Глобалните продажби на преносимия компютър HP Omen X 2S стартират в края на месец май. Базовата настройка коства $2100 . Топ-вариантът доближава $5000.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР