Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма

...
Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма
Коментари Харесай

Компанията HDR10+ Technologies, LLC обяви старта на новата лицензионна програма HDR10+

Компанията HDR10+ Technologies, LLC разгласи старта на новата лицензионна стратегия с даване на документ и лого за технологията HDR10+. HDR10+ е отворена, безплатна платформа с динамични метаданни за HDR (High Dynamic Range), която усъвършенства качеството на картината при 4K Ultra HD екраните и усъвършенства зрителното прекарване на потребителите.

Новата технология HDR10+ усъвършенства качеството на картината при 4K Ultra HD екраните посредством потреблението на динамично тонално систематизиране, което отразява вариациите в яркостта, наситеността на цветовете и контраста за всеки обособен кадър или сцена. Резултатът е усъвършенствано зрително прекарване, което в този момент може елементарно да бъде обезпечено от по-широка гама екрани, пресъздаващи доста по-точно креативните планове на основателите на наличието.

Лицензирането за HDR10+ документ и лого е разполагаем на заинтригуваните компании, които дават отговор на техническите и тестови спецификации на HDR10+. Сертификационната стратегия за HDR10+ дефинира условията за сходство въз основата на разнообразни категории устройства и техническите им характерности, с цел да се подсигурява, че продуктите, съвместими с HDR10+, дават отговор на най-високите стандарти за качество на картината.

Потребителите ще могат да търсят логото на HDR10+, което е удостоверение за узаконяването на продукта. Безвъзмездното даване на HDR10+ за основаване, разпространяване и ползване на наличие към този момент набра скорост с над 40 поддържащи компании.

“Новата стратегия за HDR10+ лицензиране и узаконяване съставлява софтуерна стъпка напред при екраните от последващо поколение” сподели Дани Кей (Danny Kaye), изпълнителен вицепрезидент на 20th Century Fox и ръководещ шеф на Fox Innovation Lab. “HDR10+ усъвършенства зрителните прекарвания на потребителите, като дава по-високо качество на картината при по-широка гама от налични тв приемници и устройства.”

“Вярваме, че тази стратегия за лицензиране и узаконяване ще даде убеденост на потребителите, които желаят да са сигурни, че виждат най-точното пресъздаване на HDR визията на режисьора”, сподели Тошихару Цуцуи (Toshiharu Tsutsui), шеф на бизнес отдел “Телевизори” в Panasonic.

“Във време на увеличено търсене на по-големи екрани и по-високо качество на картината, ние сме разчувствани да обявим новата стратегия за лицензиране и узаконяване на HDR10+”, сподели Бил Мандъл (Bill Mandel), вицепрезидент “Връзки с индустрията” в Samsung Research, Америка. “Тази стратегия е създадена с мисъл за потребителите и акцентира нашия ангажимент за възстановяване на цялостното HDR преживяване и по едно и също време с това разширение на HDR10+ екосистемата в международен мащаб.”

Платформата HDR10+ също по този начин е предопределена да разреши бъдещи разработки и нововъведения, за основаване на още по-мощни технологии в бъдеще.

Компаниите могат да научат повече за лицензионната стратегия HDR10+, като се записват на http://www.hdr10plus.org.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР