Компанията Gigabyte Technology представи новата компактна дънна платка MCH37AM, подходяща

...
Компанията Gigabyte Technology представи новата компактна дънна платка MCH37AM, подходяща
Коментари Харесай

Gigabyte MCH37AM: дънна платка за вградени системи

Компанията Gigabyte Technology показа новата компактна дънна платка MCH37AM, подобаваща за вградени системи. Новото дъно е с форм фактор MicroATX (габаритни размери 244 х 244 милиметра) и се базира на чипсета Intel H370.
Външният тип на новата дънна платка не е изтънчен, само че нейната функционалност е доста добра. Поддържат се процесорите Intel Core от осмо потомство с LGA1151 сокет (Coffee Lake-S). На печатната платка са сложени четири слота за DDR4 оперативна памет с оптимален потенциал до 64 GB. Налични са един PCI-Express 3.0 x16 слот, един PCI-E 3.0 x4 и два PCI-E 3.0 x1 слота.

Новото дъно има два гигабитови мрежови контролера – Intel I219V и Realtek RTL8111HS. За включването на дискове са планувани шест SATA III врата и един М.2 конектор с поддръжката на NVMe флаш дискове.



На интерфейсния панел се намират общоприет COM порт с опция за включване на още три поредни врата. Интересно е, че новата дънна платка Gigabyte MCH37AM има драйвери единствено за 64-битовата версия на операционната система Windows 10. Това може да окаже отрицателно въздействие на съвместимостта с по-старо съоръжение.

В анонса, цената на дънната платка Gigabyte MCH37AM не бе оповестена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР