Компанията Ford обяви, че ще направи сериозни промени в моделната

...
Компанията Ford обяви, че ще направи сериозни промени в моделната
Коментари Харесай

Ford се отказва от леките коли заради пикапи и кросоувъри

Компанията Ford разгласи, че ще направи съществени промени в моделната си гама най-много за американския пазар. Според новия проект, производителят ще се откаже от множеството си пикапи и хечбекове за сметка на кросоувърите и пикапите.
През 2020 година от леките коли ще останат само моделите Mustang и Focus Active (на фотографията горе), като аргументите са намаляването на потребителсия интерес към сходен вид транспортни средства. Затова и компанията няма да влага повече средсва в тези коли, като 90% от моделната гама ще се състои от пикапи, всъдеходи, както и от товарни транспортни средства.
Идеята на Ford е да се залага на коли с високо ситуирани седалки на предния ред и с необятен салон, които не попадат в нито един от в този момент показаните сегменти. Стратегическият проект планува поетапно включване на хибридни силови елементи за най-популярните модели - F-150, Mustang, Explorer, Escape и Bronco, както и всеобщо стартиране на ново потомство електрически автомобили. Идеята е през 2022 година Ford да предложи на пазара 16 електрически модела.


В момента гамата „ леки коли” на Ford за Северна Америка включва седаните Fiesta, Fusion и Taurus, компактния ван C-Max, както и хечбека Focus. Всички те обаче са надалеч от най-популярния модел на марката – пикапите F-Series (на снимката), от които през 2017 година са продадни близо 900 000 бройки. Както и от кросоувъра Escape, чийто резултат е 309 000 единици.
За съпоставяне, продажбите на най-популярният седан на марката – Fusion, са малко над 209 000, което съставлява спад с 16,1% спрямо 2016 година

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР