Компанията Ford е решила да прекрати производството на компактните ванове

...
Компанията Ford е решила да прекрати производството на компактните ванове
Коментари Харесай

Ford спира производството на два модела в Европа

Компанията Ford е решила да приключи производството на компактните ванове C-Max и Grand C-Max в завода си в Зарлуи (Германия). Това ще докара и до редуциране на работни места в предприятието, като управлението на Ford към този момент е почнало диалози с профсъюза на служащите, оповестява Automotive News Europe.
Сега в завода в Зарлуи, където се създава и европейската версия на Ford Focus, работят 6190 индивида. Според информациите, поради прекъсването на двана минивана компанията се готви да премине от работа на 3 смени на 2, което ще докара до съкращавено на 1600 души.
Проблемът е, че продажбите на фамилията C-Max непрестанно спада поради повишаващия се интерес към кросоувърите. В същото време за модернизацията на двата модела – с цел да може те да дават отговор на новите екологични условия, би трябвало да бъде изхарчена голяма сума, от което няма смидъл. По същата причина Ford спря производството на по-малкия ван B-Max в Крайова (Румъни) и там в този момент са прави единствено EcoSport.
Като цяло, американският тръст се стлеми да преструктурира целия си бизнес в Европа. Загубите на производителя през третото тримесечие на Стария континент са 5 пъти по-големи за 2018 година спрямо тези за 2017. Част от насъбраната сума – общо 245 млн., въпреки всичко отидоха за пускане на производството на новия Focus, тъй че те ще бъдат понижени от продажбите на модела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР