Компанията Фейсбук ще възстанови личният акаунт на бившия президент на

...
Компанията Фейсбук ще възстанови личният акаунт на бившия президент на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се връща в Instagram и Facebook

Компанията " Facebook " ще възвърне персоналният акаунт на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в мрежата след двегодишно спиране поради щурма против Капитолия на 6 януари 2021 година, предадоха международните организации.

В обява в блога си компанията съобщи, че вкарва " нови защитни ограничения ", с цел да подсигурява, че няма да има " рецидивисти ", нарушаващи разпоредбите ѝ.

" В случай че господин Тръмп още веднъж разгласява наличие, което е в прорез с разпоредбите, то ще бъде отстранено, а той ще бъде краткотрайно лишен от достъп за интервал от месец до две години според от това какъв брой тежко е нарушаването ", съобщи компанията, основана в Менло Парк, щата Калифорния.

В пост в своята обществена мрежа " Трут соушъл " (Truth Social) Тръмп разкритикува решението на " Facebook " да отстрани профила му, като в същото време похвали личната си медия

" Фейсбук, който изгуби милиарди долари, откогато смъкна от платформата си мен, вашия обичан президент, преди малко разгласи, че възвръща профила ми. Подобно нещо не трябва да се случва в никакъв случай към този момент на настоящ президент или на който и да било различен, който не заслужава възмездие! ", написа експрезидентът.

Акаунтите на Тръмп бяха блокирани на 7 януари 2021 година, ден след щурма на Капитолия от негови последователи, при който имаше жертви. Други обществени медии също го изхвърлиха настоящия президент от платформите си, въпреки че откакто Илон Мъск пое неотдавна компанията, профилът му в " Туитър " беше възобновен. Тръмп обаче не е писал постове в " Туитър " от този момент.

Бившият президент разгласи, че ще се кандидатира още веднъж за Белия през 2024 година, а " Facebook " и " Инстаграм " са от основно значение за набирането на средства, напомня Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР